HAP

Læs mere om hash afvænningsprogram (HAP).

Hash afvænnings­program (HAP)

Afvænningsprogrammet, som giver en gennemtænkt vej til et liv med fravær af hash misbrug, og muligvis også fravær af andre rusmidler.


(Udlånt af Komphash/Christopher Schmitz)

Med HAP metoden søger vi i samarbejde med den unge frem mod en pause i indtaget, som skal føre frem mod arbejdet at undersøge og erkende det kognitive forfald (hukommelse, helhedstænkning, sondringer mv.), som det sker under et misbrug.

Tests benyttes og spørgeguide foreligger til de fastlagte samtaler forløb., så metodens validerede virkemidler kommer i spil som her på figuren.

Det normale kognitive niveau (tænke hjernen) kan genvindes over tid ved fravær af hash. Dette er en rejse hen imod motivationen til at fravælge hash fremover, som løsning på de udfordringer alle mennesker får i livet.

Hovedparten af det pædagogiske personale uddannes i HAP metode, og på skolen vil der være mulighed for faget ”Fravær af misbrug”, hvor metoden indgår.

HAP uddannelsens resultater

Interview med Suhrs Udvikling og Botræning
Kontakt os for yderligere information

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere om vores afdelinger, er du meget velkommen til at henvende dig til os. Vi ser frem til at høre, hvad vi kan hjælpe jer med.